Goed Begin

 

Duurzaamheid, hoe het echt zit. Maar wat is duurzaamheid nu precies? Wat kun je er zelf aan doen? Waarom moet je een meer plantaardig dieet aannemen? Gaat het om groene energie of biologisch eten? Wat is het probleem van de afname van de biodiversiteit? Wat is de impact van reizen? En wat betekent het voor jou als je eco-posititef wilt leven? Duurzaamheid is ingewikkeld en de verscheidenheid aan nieuwsberichten, artikelen, initiatieven, start-up’s en opinies maken het er niet makkelijk op.

Op Goed Begin wordt duurzaamheid toegankelijk, begrijpelijk en inspirerend. Ik wil laten inzien dat duurzaamheid en geluk hand in hand gaan. Goed Begin is voor mensen die willen begrijpen hoe het zit, die willen nadenken, en die net als ik de plek waar we leven leefbaar willen houden. Ook voor de sceptici.

Een Goed Begin is het halve werk.

Lees meer

Over de schrijver

Hallo, Simone Lamers hier, op een missie om de wereld leefbaar te houden. Hoe ben ik hier gekomen? Tijdens mijn studie Levensmiddelentechnologie aan Wageningen Universiteit zag ik een simpel filmpje. Ik werd dagen achtervolgd door dit filmpje over de afvalberg van wasmachines, koelkasten, strijkijzers en magnetrons die we met z’n allen steeds groter maken zonder dat we het doorhebben. Dit werd opgevolgd door informatie over de duizenden liters water die nodig zijn om je familie op een mals stukje vlees te trakteren en cijfers over de hoeveelheden voedsel die we weggooien omdat we simpelweg meer zin hebben in iets anders… Tijdens mijn werkervaring bij levensmiddelenbedrijven die produceren voor de grote supermarktketens in Nederland en Europa, werden deze cijfers tastbaar en zichtbaar. Mijn geweten stond te stampvoeten en op zoek naar een Goed Begin om mijn missie vorm te geven ontstond deze blog.

Illustraties

De afbeeldingen bij de posts zijn mijn illustraties. Via Goed Begin kan ik aandacht voor mijn idealen combineren met mijn liefde voor tekenen en illustreren. Ben je geïnteresseerd in samenwerking, stuur me een mail!

Contact

Volg Goed Begin op Instagram of stuur een email. Ideeën, suggesties of vragen zijn welkom.

Voor samenwerking, stuur me een mail!